Over ons

Privaatrechtelijk Dispuut Probus

Het Privaatrechtelijk Dispuut Probus organiseert verscheidene activiteiten (zoals kantoorbezoeken, lezingen en masterclasses) voor in het bijzonder masterstudenten Privaatrecht | Commercieel Vermogensrecht, Aansprakelijkheid & Verzekering en geïnteresseerde bachelorstudenten van Erasmus School of Law.

3

Het Privaatrechtelijk Dispuut Probus

Probus is het Privaatrechtelijk Dispuut van Erasmus School of Law. Al sinds 1989 organiseert Probus verscheidene activiteiten om in het bijzonder masterstudenten Privaatrecht | Commercieel Vermogensrecht, Aansprakelijkheid & Verzekering en bachelorstudenten kennis te laten maken met het privaatrecht en masterstudenten in contact te brengen met de praktijk. Zo bracht Probus in voorbije jaren bezoeken aan Stibbe, BASE Advocaten, Simmons & Simmons, ARAG, De Brauw Blackstone Westbroek en KNVB en staan in het collegejaar 2022-2023 onder meer kantoorbezoeken en lezingen op de planning bij Van der Feltz Advocaten, HerikVerhulst, Stibbe en NautaDutilh.

Naast het bezoeken van advocatenkantoren en andere potentiële werkgevers, organiseert Probus uiteraard ook verdiepende en sociale activiteiten, zoals lezingen, symposia en borrels! Dit doet Probus in nauwe samenwerking met de sectie Burgerlijk Recht van Erasmus School of Law, zoals bijvoorbeeld een keuzevakproeverij en borrels voor masterstudenten Privaatrecht | Commercieel Vermogensrecht en Aansprakelijkheid & Verzekering. 

Lid worden van Probus is zoals bij elk ander dispuut enkel mogelijk indien je lid bent van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam (JFR). Lidmaatschap van één dispuut is gratis. Ben je al lid van een dispuut en wil je ook lid worden van Probus? Dan kost je dit slechts 9 euro per jaar!